Vacatures bij KBWO
 

Referenties

 

Nergens anders zo’n liefdevolle benadering

50 jaar had ze zorg voor haar echtgenoot en wist ze handig alles op te vangen totdat ze Alzheimer bleek te hebben. Dertien jaar zorgde hij vervolgens voor haar, maar de handigheid die zij sociaal had viel steeds meer weg. En toen hij fysiek niet meer in staat was voor haar te zorgen, kon ze bij KBWO komen wonen. Daar was de zorg die ze echt nodig had en wat genoot ze van het eten, van de uitjes en de activiteiten. Ze werd heel liefdevol en zacht geholpen en dat liet ze ook blijken. Juist dit laatste jaar van haar leven kon ze zijn zoals ze was. Ze ging ook graag mee uit. Ook samen met een verzorger op bezoek bij haar echtgenoot of om een verjaardag te vieren. Ook genoot ze zichtbaar van haar eigen verjaardag met Kerst toen haar echtgenoot bij haar kon zijn en bleef eten. Het laatste jaar leek ze niet achteruit te gaan, maar juist op te leven. We wisten dat ze in goede handen was. We zagen dat aan haar!  Waren we maar eerder op het idee gekomen dat KBWO de plaats was waar zij gelukkig kon zijn. Ze heeft zo'n mooie tijd gehad bij KBWO. Maar ook de directie en de zorg stonden klaar ons te helpen bij overige vragen. Met vragen over wat dan ook waren ze bereid te helpen. Het welzijn van hun bewoners staat voor hen voorop. Nergens anders hebben we zo'n liefdevolle benadering ervaren. Dank dat onze lieverd bij jullie KBWO zich zo thuis kon voelen!

Erg fijn de binnentuin

Na wat opstart problemen heeft mijn vader een voor zover mogelijk (i.v.m. zijn ziekte) goed verblijf gehad in het KBWO. We hebben altijd goede gesprekken met de leiding gehad en ze stonden zeker open voor onze mening. Waren goed bereikbaar en bereid tot aanpassen van de zorg mbt mijn vader voor zover dat mogelijk was (ook i.v.m. wet en regelgeving). Erg vriendelijk en meelevend personeel. Prettige woonomgeving, woonkamer mede door aantal rolstoelen/rollators wat aan de kleine kant. Erg fijn de binnentuin waar wij erg veel gebruik van hebben gemaakt.De dagelijkse activiteiten (o.a. zingen,tekenen/schilderen) en dagjes uit die georganiseerd werden heeft mijn vader ook van genoten.Erg fijn ook dat er dingen georganiseerd werden dat mantelzorgers elkaar ook konden ontmoeten.

Er was een luisterend oor en een troostend gebaar

Mijn vader (pas overleden) heeft jaren bij KBWO gewoond, een fantastische kleine woongemeenschap, in de vorm van een gezellige huiskamer, voor mensen met dementie. Er wordt professionele zorg gegeven, met veel liefde en echt tijd voor de bewoners zelf. De vaste activiteiten zorgen ervoor dat de mensen actief blijven. De prachtige tuin wordt optimaal gebruikt, als het weer goed is zitten de bewoners in de tuin en kunnen zij genieten van de mooie planten en bloemen. Er wordt elke dag lekker vers gekookt. De bewoners krijgen fijne aandacht en ook voor ons, dochters, die ook moeilijke momenten hadden als vader weer een stuk achteruit ging door zijn dementie, was er een luisterend oor en een troostend gebaar. Ik zou deze woongemeenschap zeker aanraden.

Beste zorg ever

Mijn moeder heeft gedurende 3 jaar hier gewoond. Het is fantastisch voor haar en ons geweest. Mijn moeder is overleden en heeft tot het laatst de beste zorg ever gekregen. Als ik er ook nog voor zou komen staan gaat onze voorkeur weer uit naar KBWO. Waar men echt tijd en aandacht heeft voor hun bewoners.

Prima zorg

Mijn zus heeft er bijna 5 jaar met heel veel plezier en prima zorg gewoond. Als ik straks ook in aanmerking kom dan ga ik hier graag naar toe.

Indruk na rondleiding was positief en KBWO heeft deze positieve indruk ook echt bevestigd

Mijn vader ging omdat hij niet meer zonder verzorging thuis (oorzaak dementie) kon wonen in 2012 bij KBWO wonen. De indruk die we gekregen hadden bij een rondleiding was zo positief, dat we voor hem dit de beste plek vonden. In al die jaren dat hij daar gewoond heeft, is onze positieve indruk bevestigd. Hij had daar een mooie eigen kamer, die we konden inrichten naar zijn smaak met zaken waar hij goede herinneringen aan had. Als familie, werden we ook overal bij betrokken, konden we verpleegplan inzien en op en aanmerkingen maken. Dit en de leuke en goede verzorgende, hebben er voor gezorgd dat mijn vader er tot aan zijn overlijden er een fijne tijd heeft gehad.

Persoonlijke aandacht

De kleinschaligheid en persoonlijke aandacht maakt dat de sfeer zo dicht mogelijk een huiselijke situatie benadert. Dat verhoogt het gevoel van veiligheid.

Huiselijke sfeer

KBWO is een warme, kleinschalige, huiselijke woonomgeving. Ze benaderen zoveel mogelijk de huiselijke sfeer zoals de bewoners gewend waren. Zodra het mooi weer is, gaan de bewoners naar buiten en kunnen ze genieten van de binnentuin. Er wordt goed voor een ' natje en een droogje ' gezorgd. De familie, buurtbewoners en de kinderen van de basisschool worden volop bij de activiteiten betrokken.

Een hechte vriendschap opgebouwd

Mijn moeder heeft 4 hele mooie laatste jaren bij KBWO mogen wonen. Kleinschalig met veel aandacht, haar eigen stoel en haar eigen schilderijen in de woonkamer en een heerlijke eigen kamer om zich terug te trekken en ook bezoek te ontvangen. Ze genoot van de grote tuin meet veel vogels. Ze werd verwend met heel veel leuke activiteiten op de locatie en extern en heeft er zelfs een hechte vriendschap opgebouwd. Kortom, een mooi verblijf.

Iedere dag activiteiten

Kleinschalige woonvorm, perfect! Heel veel aandacht voor de bewoners.  Er wordt heel veel georganiseerd.  Iedere  dag zijn er activiteiten voor de bewoners. Iedere maand een uitstapje dankzij de vrijwilligers en met hulp van  familie.Optimale verzorging.  Beter kan gewoon niet! TOP

Medewerkers behandelen mensen niet als een dementerende

Afspraken worden niet nagekomen of half nagekomen. De integraal medewerkers horen allemaal te weten hoe de vlag erbij hangt maar meer dan de helft is vaak niet op de hoogte. Ze hebben een prachtig behandel plan in een map zitten waar op gerapporteerd dient te worden, dit gebeurd niet. De meeste medewerkers behandelen de mensen niet als dementerende en kunnen zich niet voldoende inleven in een dementerende.

Helemaal top!

Huiselijke sfeer, verse maaltijden, betrokken medewerksters, helemaal top !

Stichting zonder winstbejag

Stichting zonder winstbejag! Belangrijk in deze tijd. 3 tweekappers, dus 6 woningen, met elk 8 bewoners. Woonkamer zonnig, ieder heeft een eigen ruime slaapkamer. Grote binnentuin met activiteitentuinhuis. Ligt midden in woonwijk. Veel enthousiaste vrijwilligers aanwezig. Incontinentiebeleid houdt hier in dat de patiënten zolang mogelijk naar toilet begeleid worden in plaats van meteen incomateriaal. Ben blij dat mijn moeder daar haar laatste jaren door heeft kunnen brengen!

Zonder KBWO, jaren eerder afscheid van ma

Mijn schoonmoeder is 3,5 jaar geleden naar KBWO gegaan en ze kon niet meer voor zichzelf zorgen. Ook haar lichamelijke conditie was minimaal, na een paar weken bij KBWO was ze weer rustig aan het wandelen. En kwam haar conditie weer terug zo ook de zelfverzorging. Mede door het KBWO team is ze de uitdaging aangegaan om de diverse activiteiten die werden aangeboden met volle vreugde te volbrengen. Als ze hier niet was geweest, hadden we al jaren eerder van haar afscheid moeten nemen. KBWO team bedankt voor al jullie goede zorgen en begeleiding.

Ben & Trijnie van den Akker 

Men boft met de vele professionals en vrijwilligers

Goed overleg en meedenken vinden we heel belangrijk en dat gebeurde bij KBWO op een bewonderenswaardige manier. Men boft met de vele professionals die samen met de vrijwilligers de dagen voor de bewoners aangenamer maken door op vaste tijdstippen uiteenlopende activiteiten met ze te doen. De fraaie tuin is een waardevol verlengstuk van van de huiskamer en een uitnodiging om naar buiten te gaan.

Familie Philipsen

Warm en vakkundig

Wij hebben de zorg aan ma ervaren als zeer betrokken.

Warm en vakkundig.

We zijn blij dat zij hier haar laatste jaren heeft mogen wonen!

Marjolein Stok

Huiselijke sfeer

Wonen bij KBWO in een huiselijke sfeer en goede verzorging.

Wij zouden zeker opnieuw voor deze locatie kiezen.

Familie van Bommel

Vriendelijke medewerkers

Mijn vader is de afgelopen drie jaar erg goed verzorgd bij KBWO.

Vriendelijke medewerkers en we hebben veel steun gehad van iedereen in die jaren dat mijn vader er gewoon heeft.

Nogmaals bedankt!

Remco Lichtendahl

Een warm bad

Ons mam, Toos Bruijnseels, heeft bijna 3 jaar bij KBWO mogen verblijven.
Voor haar een moeilijk begin van een angstige tijd, maar met de liefde van haar kinderen en de verzorgers van KBWO hebben we haar in rustig vaarwater kunnen brengen.
We zijn erg tevreden met het contact en manier van omgang van verzorgers van ons mam. Er waren veel activiteiten, gezamenlijk maar ook per huishouding.
Wat het erg persoonlijk en intiem maakte. En toen haar laatste dagen waren gekomen, werden we dankzij de leiding en lieve medewerkers dag en nacht begeleid met het afscheid nemen van ons mam.
Wij, kinderen en kleinkinderen, hebben een heel tevreden gevoel met de jaren waarin ons mam Alzheimer had.
Alle lof voor de respectvolle manier, waarop is omgegaan met haar en de wensen van haar familie.
In één zin, KBWO was voor ons een warm bad. We kunnen het niet genoeg zeggen, erg fijn dat ons mam bij KBWO mocht verblijven.

Janneke van den Eijnde

Ze hebben hem heel goed verzorgd

Mijn naam is Jac Aarts.
Ik was mantelzorger voor de heer A.J. Valentijn, die ca. 5 jaar in de KBWO Brouwhuis heeft gewoond (2008-2013).
Jo is daar goed opgevangen door heel de staf en verzorgsters gedurende zijn verblijf.
Ze hebben hem heel goed verzorgd, zowel lichamelijk als geestelijk.

Wij als familie Aarts zijn heel dankbaar voor al deze goede zorgen.

Jac Aarts

Persoonlijke betrokkenheid van het personeel

Moeder (mevrouw van Leeuwen) heeft een prachtige tijd gehad in KBWO Brouwhuis, al is het te kort geweest.
In het begin is het een beetje wennen, maar niet lang daarna heeft zij zich volledig thuis gevoeld.
Als wij moeder mee naar huis hebben meegenomen, dan wil zij altijd op tijd naar terug naar eigen huis d.w.z. het KBWO . Ook wil dan zij altijd wat lekkers meenemen voor de zusters. Dit is dan ook een goed teken, dat zij zich werkelijk thuis heeft gevoeld in haar nieuwe omgeving.

Bijna elke dag zijn wij moeder ook gaan opzoeken bij haar thuis/KBWO, Met eigen ogen hebben wij gezien, dat moeder en ook andere bewoners liefdevol en met veel geduld van de zusters opgevangen zijn. Persoonlijke aandacht heeft moeder volop gekregen.
Een pluim verdient zeker het verzorgend personeel/zusters. Alle problemen rondom de opvang van moeder zijn verder goed bespreekbaar geweest.
Ook tijdens de laatste levensfase in het ziekenhuis is de directie moeder twee maal gaan opzoeken. Toen zij overleden is hebben wij alsnog de optie gekregen om moeder in het KBWO te laten opbaren in haar eigen kamer. Deze optie hebben wij zeer gewaardeerd. Op de crematie is tevens de KBWO vertegenwoordigd wat de persoonlijke betrokkenheid van het personeel heeft benadrukt.

Kortom een pluim en grote waardering voor de empathie en betrokkenheid van het personeel.

Peter Meijer

De beste keus

Het is nooit fijn om je familielid naar een verpleeghuis te brengen.
Maar, als het nodig is, is dit wel de beste keus.

Miranka Dominicus – van den Acker

Veel activiteiten, maar helaas geen borreltje

Het " huiskamergevoel " is hier echt aanwezig.
Ook is er aandacht voor activiteiten, wat erg belangrijk is.

Jammer dat er "regeltjes" zijn waar die mensen op hun oude dag zich nog aan moeten houden (borreltje).
Als mensen toch graag een borreltje drinken, moet je dat op hun oude dag nog ontzeggen?
Laat ze toch genieten nu het nog kan.

Riekie v.d. Corput - Vogels

Geen patiënt, maar mens

Hallo, mijn moeder Betsie heeft zo’n twee en een half jaar gewoond onder de vleugels van Coby, Jos en Jarno. Met een gerust hart lieten wij ons mam aan de goede zorgen van hen en hun team over. Ik kan niet anders als positief zijn. Ook in de periode dat het minder goed met ons mam ging hielden ze ons goed op de hoogte. Intussen is mijn moeder overleden en ook rondom haar overlijden is er puur gekeken naar haar en onze wensen.

 

Wat ik vooral heel fijn vond is dat de mensen die daar wonen, niet als patiënt gezien worden maar als mens, waar mogelijk samen koken met eten op het menu waar zij aan gewend waren, samen de was vouwen. Mensen worden gemotiveerd om te bewegen en er  wordt tijd gemaakt om een wandelingetje te maken.

We willen Coby, Jos,  Jarno en maar vooral de verzorgenden die zo lief waren voor ons mam heel hartelijk bedanken.

Jet, Henk, Maarten en Stevie van Lieshout

Duizend maal dank

Het verblijf van mijn moeder (Friedel Goossens) was in een woord grandioos.

Wij de kinderen hopen dat er meerdere instanties komen/overnemen wat jullie voor deze mensen doen.

Wij zijn jullie nog steeds dankbaar voor de verzorging, liefde en interesse die jullie gegeven hebben aan zowel onze moeder als aan ons.

 

Nogmaals duizend maal dank

Thea, Riny, Wim, Griet, Frans, Lana, Kleinkinderen & achter kleinkinderen

Een lot uit de loterij

Ons mam heeft 5 jaar op het KBWO gewoond het was haar laatste adres, er is niets zo moeilijk als te moeten kiezen voor je moeder waar ze naar toe moet als ze niet meer zelfstandig kan wonen.
Het KBWO opende net haar deuren toen ons mam dementerend werd, het was een lot uit de loterij. Natuurlijk waren er ups en downs…….maar daar werd goed mee om gegaan, ze heeft veel gelachen en met alles mee gedaan wat er werd georganiseerd, voor ons was het ook fijn als we op bezoek kwamen je was altijd welkom.

Mieke van Schijndel

Moeder was thuis

Hallo ik ben Dory Donkers, mijn moeder heeft helaas maar 4 maanden in KBWO gewoond.
Vanaf het eerste moment tot het laatste is ze hier echt THUIS geweest met een geweldige liefdevolle en professionele verzorging. Ik kom zelf uit de zorg maart zoiets moois als KBWO had ik nog nooit meegemaakt.
Ook wij, de kinderen en kleinkinderen hadden weer het gevoel om Thuis te komen.
Toen mijn moeder overleed, werden wij ook omringd met zorg en liefde voor de mens.
Mijn moeder werd ook opgebaard bij haar thuis, haar KBWO.
Wij zullen deze mensen ook eeuwig dankbaar blijven.

Dory Donkers

10 Maanden erg prettig bij KBWO gewoond

Mijn moeder heeft 10 maanden in een van de huizen van KBWO gewoond, wij hebben dit ervaren als zeer prettig voor ons mam,maar ook voor ons.
Wij voelden ons er erg welkom en ons mam voelde zich er thuis.
Het personeel heeft er alles aan gedaan om er een prettige omgeving voor de mensen van te maken.
Er worden veel dagbestedingen en uitstapjes georganiseerd, afgestemd op de bewoners.
Natuurlijk zullen er ook mindere dingen zijn,want de mensen zijn ook allemaal verschillend, dit valt echter in het niet bij alle gezelligheid en positiviteit die de huizen uitstralen.
Ik heb, voor wij voor brouwhuis kozen, vele andere huizen bekeken(7), maar ben erg blij dat wij de keuze hebben gemaakt voor KBWO.

Nini Tielle

Vacatures 24 of 32 uur
Interesse om te werken bij KBWO? Klik hier voor onze vacatures.

KBWO is ...

 • Uniek project voor 24 dementerende ouderen, ZZP 5 en ZZP 7
 • Veel vaste activiteiten
 • Veel aandacht, van veel personeel
 • 70 medewerkers, waarvan 40 professionals
 • Huiselijk & vertrouwd
 • Betaalbaar voor iedereen
 • 3 prachtige woningen, grote tuin en midden in de wijk
 • Weinig rustgevende medicatie en fixatievrij
 • Minder incontinentiemateriaal
 • Nooit iemand langdurig op bed
 • Bewoners blijven tot aan de dood
 • Landelijke erkenning
 • Families en personeel geven een 9

Aangesloten bij