Referenties

Nergens anders zo’n liefdevolle benadering

50 jaar had ze zorg voor haar echtgenoot en wist ze handig alles op te vangen totdat ze Alzheimer bleek te hebben. Dertien jaar zorgde hij vervolgens voor haar, maar de handigheid die zij sociaal had viel steeds meer weg. En toen hij fysiek niet meer in staat was voor haar te zorgen, kon ze bij KBWO komen wonen. Daar was de zorg die ze echt nodig had en wat genoot ze van het eten, van de uitjes en de activiteiten. Ze werd heel liefdevol en zacht geholpen en dat liet ze ook blijken. Juist dit laatste jaar van haar leven kon ze zijn zoals ze was. Ze ging ook graag mee uit. Ook samen met een verzorger op bezoek bij haar echtgenoot of om een verjaardag te vieren. Ook genoot ze zichtbaar van haar eigen verjaardag met Kerst toen haar echtgenoot bij haar kon zijn en bleef eten. Het laatste jaar leek ze niet achteruit te gaan, maar juist op te leven. We wisten dat ze in goede handen was. We zagen dat aan haar! Waren we maar eerder op het idee gekomen dat KBWO de plaats was waar zij gelukkig kon zijn. Ze heeft zo’n mooie tijd gehad bij KBWO. Maar ook de directie en de zorg stonden klaar ons te helpen bij overige vragen. Met vragen over wat dan ook waren ze bereid te helpen. Het welzijn van hun bewoners staat voor hen voorop. Nergens anders hebben we zo’n liefdevolle benadering ervaren. Dank dat onze lieverd bij jullie KBWO zich zo thuis kon voelen!

Erg fijn de binnentuin

Na wat opstart problemen heeft mijn vader een voor zover mogelijk (i.v.m. zijn ziekte) goed verblijf gehad in het KBWO. We hebben altijd goede gesprekken met de leiding gehad en ze stonden zeker open voor onze mening. Waren goed bereikbaar en bereid tot aanpassen van de zorg mbt mijn vader voor zover dat mogelijk was (ook i.v.m. wet en regelgeving). Erg vriendelijk en meelevend personeel. Prettige woonomgeving, woonkamer mede door aantal rolstoelen/rollators wat aan de kleine kant. Erg fijn de binnentuin waar wij erg veel gebruik van hebben gemaakt.De dagelijkse activiteiten (o.a. zingen,tekenen/schilderen) en dagjes uit die georganiseerd werden heeft mijn vader ook van genoten.Erg fijn ook dat er dingen georganiseerd werden dat mantelzorgers elkaar ook konden ontmoeten.

Er was een luisterend oor en een troostend gebaar

Mijn vader (pas overleden) heeft jaren bij KBWO gewoond, een fantastische kleine woongemeenschap, in de vorm van een gezellige huiskamer, voor mensen met dementie. Er wordt professionele zorg gegeven, met veel liefde en echt tijd voor de bewoners zelf. De vaste activiteiten zorgen ervoor dat de mensen actief blijven. De prachtige tuin wordt optimaal gebruikt, als het weer goed is zitten de bewoners in de tuin en kunnen zij genieten van de mooie planten en bloemen. Er wordt elke dag lekker vers gekookt. De bewoners krijgen fijne aandacht en ook voor ons, dochters, die ook moeilijke momenten hadden als vader weer een stuk achteruit ging door zijn dementie, was er een luisterend oor en een troostend gebaar. Ik zou deze woongemeenschap zeker aanraden.

Meer informatie over KBWO?


© Stichting KBWO. All rights reserved. Powered by DiscoverDesign.nl